Acasă » diferite » O perspectiva diferita despre Valentine’s Day

O perspectiva diferita despre Valentine’s Day

Din punctul meu de vedere Valentine’s Day este marketing pur. Americanii s-au gandit ce tehnica sa aplice ca oamenii sa cumpere niste mici atentii, intre Craciun si Paste (e prea mare perioada de pauza).  Ziua Sfantului Valentin, redusa la Ziua Indragostitilor, a fost la inceputuri serbarea  Sfantului martir Valentin. Intre timp, a fost scos din calendarul crestin de catre Papa Paul al IV, iar ziua de 14 februarie a fost asociata cu ziua iubirii,  incepand inca din secolul al 19-lea.
Aceasta zi este un nou motiv ca sa se mai faca un top cu „ce vedete ai iesi de Valentine’s Day”, sau ca sa mai introduca in grila un program special  pe  MTV  dedicat melodiilor de dragoste. Sau mai nou, americanii au creat o aplicatie speciala pentru aceasta zi.
Nu sunt total contra acestei zi, ci mai degraba imi pun problema de ce nu este atat de renumit Dragobetele? Traim in Romania, deci ar trebui sa ne serbam sarbatorile noastre. Credeti ca americanii  ne-ar sarbatori Dragobetele, sau ca macar au auzit vreodata de Romania?
Am descoperit un articol interesant in care aflu ceva ce deja stiam – ca barbatii sunt mai rezervati cu privire la Ziua Indragostitilor, comparativ cu femeile- insa relatat diferit. Mai exact: barbatii care folosesc Twitter-ul sunt mai dezgustati de aceasta sarbatoare, in paralel cu femeile care folosesc Twitter-ul. Barbatii tind sa aibă o atitudine negativa cu privire la  ziua de 14 februarie.

O companie de analiza  a realizat un sondaj  avand  ca esantion 70.000 de tweeturi, cu rezultatul: un tweet din 1o postat de barbati este pozitiv cu privire la Valentine’s Day, fata de unul din cinci la femei. De exemplu: @Mamasp00n a postat  “[F*ck] valentines day, I’ll be playing twisted metal for 5 minutes then cry in a corner because I’m lonely and eat fun dip.”  Nu spus ca sunt de acord cu astfel de exteriorizari, pentru ca par mai degraba frustrari.

Care crezi ca este cel mai „grav”  lucru cu privire la Valentine’s Day, dintre cele prezentate aici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s