Acasă » Uncategorized » Ce trebuie sa contina un blog de succes?

Ce trebuie sa contina un blog de succes?

Ce inseamna pentru tine un blog bun? Ce trebuie sa includa? Nu exista un principiu pe care sa mergi atunci cand trebuie sa scrii un blog bun, sau mai degraba unul de succes. Un blog reusit   este unul de tip jurnal sau unul de nisa. Tot ceea ce trebuie sa contina acest blog pentru a se face remarcat sunt anumite  „esente ” care vor atrage atentia.

Un blog bun cere timp si perseverenta.  Pasiune si placere. Pe langa toate aceste, am descoperit o veche  lista care include mai multi indicatori ai unui blog bun, in care am inclus si punctele mele de vedere:
1.    Brandul din spatele blogului. Blogul tau trebuie sa aiba un purtator, un brand. Iar acel brand trebuie sa fie numele tau. Atunci cand citesti un blog iti pui problema cine este persoana care scrie,  cu ce se ocupa. Curiozitatea este de natura umana, iar ea trebuie satisfacuta. Cititorii se vor  intreba: de ce este placuta aceasta persoana, pe langa informatia pe care o ofera. Pe scurt: prin ce atrage autorul blogului?
2.    Un blog bun este produsul  urmatoarelor insiruiri de cuvinte: „Atentie, timp, interes”.  Un blog interesant spune o poveste, iar tu esti curios sa o asculti. Atunci cand intri pe blogul respectiv, grafica, tipul de scris, articolele  iti vor relata ceva. Principalul traseu al povestii este directionat cu ajutorul link-urilor.
3.    Blogurile bune sunt facute de paragrafe. Postarile reusite sunt scrise, nu invalmasite. Cuvintele trebuie sa aiba o continuitate, curatete,  sa se poata detecta cultura generala pe care o detine autorul.  Postul dezvaluie nivelul de gandire, de continuitate a informatiilor.
4.    Un blog reusit are stil. Multe dintre blogurile bune sunt scrise neformal, utilizand doar fotografii sau video-uri eventual insotite de niste pareri. Din pacate nu sunt multe bloguri care abunda in creativitate si originalitate. Blogurile reusite sunt  cele iesite din tipare.
5.    Un blog bun te impresioneaza intr-atat incat iti incepi propriul blog. „At some point, everyone wants to kill the Buddha and make their own obsessions the focus. This is good. It means you care.”
6.    Blogurile  bune sunt cele care iti ofera informatii de calitate. Au substanta iar autorul stie sa le prezinte. Afli lucruri de care nu ai auzit pana acum. Un fel de „”Discovery” pentru tine.

Pe scurt, un blog bun trebuie scris de cineva care si-a facut un brand din numele sau, este iesit din tipare. Postarile  sunt scrise cu  o reflectie anterioara, cu o documentare amanuntita si include ponturi folositoare. Abordarea trebuie sa fie unica si interesanta si este necesar sa evite cat mai mult publicitate negativa. Titlul articolului trebuie sa fie atractiv, iar informatia esentiala trebuie amplasata in primul paragraf.

4 gânduri despre „Ce trebuie sa contina un blog de succes?

  1. Postarile tale trebuie sa fie atat de bune incat cititoriilor sa nu le para rau ca te-au ales sau altfel spus sa nu considere ca totul a fost doar o pierdere de vreme.

  2. Si Jurnalul Romanilor din Egipt impartaseste aceeasi regula de aur si anume : postari de calitate, limbaj elegant si nu in ultim rand, o abordare rafinata si de bun simt a diverselor subiecte care se adreseaza cititorilor sai. In fond, impreuna suntem si cei care postam, dar si cei care citim intr-o experienta unica si din care putem castiga spiritual reciproc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s