Acasă » diferite » Inainte de Photoshop

Inainte de Photoshop

Initial rolul Photoshopului a fost acela de a retusa fotografiile cu mici defecte. Este un program cu o interfata intuitiva si care permite o multitudine extraordinara de modificari necesare in mod curent profesionistilor si nu numai. Cu timpul a devenit insa o unealta indispensabila pentru un fotograf. Anumiti fotografi au ajuns sa fie dependenti de acest instrument  atunci cand sustin o expozitie, nefiind utilizat doar pentru mici modificari,  se ajunge la schimbarea radicala a unei fotografii.

Photoshopul este un (instrument) foarte practic, insa in secolul 21 si-a pierdut scopul initial. A devenit un instrument de trasformare totala a unei fotografii. Pasionatii de fotografie ar trebui sa surpinda cadre superbe in cadrul sau natural, fara alte retusuri. Sunt de acord ca este necesara o anumita interventie pentru a crea o compozitie a culorilor mai placuta, insa imaginea originala este cea reala si cea care merita cel mai mult apreciata. In acest moment piata de aparate de fotografiat ofera o gama larga de aparate impreuna cu instrumentele necesare, astfel incat o fotografie nu mai are nevoie de adaosuri suplimentare. Adobe Photoshop folosit in scopul de a corecta sau a transforma o imagine care se posteaza pe diferite retele sociale este o idee utila. Si necesara in acelasi timp.

Insa in  ultima perioada apar din ce in ce mai des stiri care ilustreaza greselile retusurilor digitale, ale Photoshopului. Ele sunt in mare parte pe paginile revistelor pentru femei, pe afisele unui film sau pe o macheta pentru promovarea unui produs. Distorsioneaza trasaturile reale ale modelului, ajungand sa se exagereze. Kate Moss a aparut pe coperta reviste Elle Franta  cu un corp lucrat in Photoshop complet, ireal de tanar, asemanator unei fetite decat unei femei.

O fotografie originala devine mai greu deosebita de una falsa. Secolul in care traim ne ofera diferite dispozitive prin care realitatea poate fi trunchiata, traim intr-o era supratehnologizata.

Trebuie sa isi pastreze o fotografie stuctura initiala? Voi cum procedati? Costin Comba, Alex.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s