Acasă » blogging » Noi modalitati de a utiliza Pinterest

Noi modalitati de a utiliza Pinterest

Folosesc din ce in ce mai des noua platforma Pinterest.  Este  atractiva si utila in acelasi timp. Nu egaleaza Twitter-ul sau Facebook-ul si asta pentru ca sunt diferite. Are insa mult asemanari cu Deviant.art, o platforma care imi era foarte utila in anii anteriori. Desi a imprumutat de la fiecare plarforma consacrata cate o noutate, este o platforma de „tip nou”. Adica fondatorii sai au incercat ca lucrurile sa fie cat mai simpliste, astfel incat utilizatorul sa nu depuna un efort foarte mare pentru a o folosi. Acesta  este urmarea faptului ca suntem in plina era Web 2.0 si privim spre a treia generatie a internetului. Ne indreptam spre o tehnologie mai performanta.

Piata cu cea mai mare crestere in perioada mai 2011 – ianuarie 2012 a fost Germania, unde numarul de vizitatori unici ai site-ului a crescut cu 2.956%, iar in ianuarie 2012 a atins 67.000 de vizitatori. Spania s-a situat pe locul secund cu o crestere de 1.348% in aceeasi perioada si cu 62.000 de vizitatori atinsi in ianuarie anul acesta. Pinterest a crescut cu aproape 80% in Regatul Unit si este detasat cea mai mare piata pentru Pinterest cu 245.000 de vizitatori unici in ianuarie 2012. Intre decembrie si ianuarie, vizitatorii din Franta si Regatul Unit au inregistrat o usoara scadere, dar engagementul pe site a crescut cu 1.740%, respectiv 20%, conform Comscore.

Pinterest este o platforma ideala pentru a face marketing pentru un brand.  Astazi am aflat prin intermediul unui tweet ca a aparut prima campanie pe Pinterest din Romania. Coordonatorul ei este Andrei Rosca. Insa ca si persoana fizica poti avea urmatorul avantaj pe plan financiar: poti crea un brand din numele tau. Si anume, board-urile pot fi privite precum o carte de vizita. Este un spatiu virtual unde imbini utilul cu placutul. Un potential angajator iti poate descoperi partea artistica si iti poate afla lucruri pe care in mod normal la o intalnire oficiala nu le-ar putea afla. Numele tau poate fi un brand.

Platforma ofera si posibilitatea de a-ti crea un blog,  cu o prezentare foarte tentanta, insa prefer sa imi aloc mai mult timp si atentie acestui blog, de pe WordPress. De asemenea am descoperit un articol scris de Carmen Albisteanu care ofera o idee inovatoare: foloseste Pinterest pentru a-ti gasi un job. Sunt de acord cu ea, cu atat mai mult cu cat platformele sociale au devenit cea mai simpla modalitate de a te angaja.

Am inceput sa utilizez Pinterest in scopuri total diferite de cele care credeam la inceput ca mi le va oferi. Ma asteptam la o platforma asemanatoare Delicious sau Tumbrl, insa am descoperit ca imi ofera mult mai multe posibilitati. Am inceput sa folosesc Pinterest ca motor de cautare Google pentru categoria fotografii. Imi ofera o gama mult mai mare si in acelasi timp nu risc ca sa gasesc tot felul de fotografii fara nici-o legatura cu cuvantul cautat. Sunt fotografii de calitate. Imaginea  din ultima postare  de pe blog este preluata de pe Pinterest.

Folosesc Pinterest pentru a cauta infografice utile, in special pe domeniul Social Media. Le pot selecta pe cele care ma intereseaza si le repin-uiesc in board-ul dedicat Social Media. Nu mai folosesc ca si in trecut folderul in care salvam lucrurile care ma interesau. Am creat prea multe foldere de acest tip. Internetul incepe sa ne fie din ce in ce mai util utilizatorilor.

Unele dintre cele mai bune site-uri sau bloguri despre Social Media le-am descoperit pe Pinterest. Atunci cand repin-uiesc un infografic sau o poza interesanta din domeniul online, pot accesa sursa de unde provine respectiva fotografie. Este o modalitate  de a afla informatii utile din  Social Media. Probabil in mod normal nu as ajunge la acel blog, pentru ca nu aveam nicio cale de acces, nu ii stiam URL-ul. In America online-ul este atat de dezvoltat incat nu numai site-urile sau blog-urile de succes iti pot oferi noutati, ci si cele medii.

De asemenea poti sa folosesti aceasta platforma pentru a descoperi locuri interesante de vizitat in intreaga lume. La categoria „Travel” nu numai ca pozele sunt impresionate, de o foarte buna calitate ci te si inspira in a vizita locuri remarcabile. Ma fac sa imi doresc sa vina cat mai repede anotimpul cald, vara. Imaginile creaza o atmosfera placuta si te impulsioneaza sa iti iei concediu.

Tu pentru ce folosesti Pinterest?

2 gânduri despre „Noi modalitati de a utiliza Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s