Acasă » diferite » Ziua Femeii in intreaga lume

Ziua Femeii in intreaga lume

Consider ca ideea de Ziua Femeii nu este neaparat pentru a sarbatori femeia, pentru a-i oferi flori  ci pentru a-i arata ca este un simbol esential, ea este inovatia. Nu sunt de acord cu ideea de a sarbatori aceasta zi in sensul feminist, nu este sarbatorita emanciparea femeilor ci femeia de la origini pana in prezent. Ziua Femeii a  început ca un eveniment politic socialist, amestecat în cultura multor ţări, în primul rând, Europa de Este, Rusia  şi fostul bloc sovietic. Cu timpul, 8 martie s-a transformat intr- o sarbatoare fara nicio referire politica, o zi in care barbatii isi exprima dragostea pentru femei.  In urma unui documentar, unii sunt de acord ca aceasta este si in momentul actual o   sarbatoare  de tip comunist, o incercare a femeii de a se impune. In secolul XXI mai are nevoie o femeie sa se impuna? Eventual doar in tarile inapoiate. Aceasta teorie este posibila doar in tarile din Orientul Mijlociu sau China. Noi facem parte din Uniunea Europeana.

Site-ul Woman’s Day sarbatoreste in fiecare zi femeia. Motto-ul este “ live well every day”.  Este un site care a venit cu o idee noua: aceea de a oferi cadouri direct de pe site.

Un studiu realizat cu ocazia Zilei 8 martie, initial numita Ziua Femeii Internaţionale de lucru, a scos la iveală câteva rezultate surprinzătoare. Studiul consta in topul celor mai bune tari din lume in care e bine sa fii femeie. 85% dintre ţări au îmbunătăţit condiţiile pentru femei în ultimii 6 ani, conform Forumului Economic Global, dar în termeni de economie şi politică mai avem foarte mulţi paşi de făcut.

Ziua Femeii a fost celebrata si de Google. A fost o idee foarte buna si atractiva. Emblema a fost una foarte bine creata, iar ideea in sine este de laudat.  Cu ajutorul unui link pe emblema  poti descoperi istoria Zilei  Internaţionale a Femeii. 

În China, muncitoarele sarbatoresc diferit: au după-amiaza liberă de 8 Martie.

Garden Party Cupcakes special for woman:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s