Acasă » blogging » Ne expunem viata intima pe blog sau ne impunem o limita?

Ne expunem viata intima pe blog sau ne impunem o limita?

Dam „totul din casa” sau ne impunem  o limita atunci scriem un post?  Unele persoane considera ca a face networking inseamna a te expune online. Cred ca cele doua nu au nicio tangenta. Este dificil sa nu fi in asentiment cu o persoana deschisa si sincera, pentru ca tocmai aceasta deschidere te apropie. Insa o persoana inteligenta reuseste sa se se faca placuta fara a-si expune viata intima.

Sunt o fire realista careia ii place sa faca distinctia dintre lucrurile care trebuie expuse si cele intime. Probabil aceasta este si unul dintre motivele pentru care am amanat sa-mi fac un blog. Am realizat insa ca fiind cel care detine controlul total asupra blogului, este alegerea mea 100% asupra continutului postat. Nu mi se pare relevant sa-ti expui informatiile personale, numarul de telefon, locul de munca pe blog sau pe orice platforma online. Poti sa iti faci un brand din numele tau fara a-ti povesti intamplarile  mult prea personale.

Insa blogul nu poate concura cu „transparenta” expusa pe platforma online Facebook. Este special conceputa astfel incat o persoana sa afle amanunte personale  din viata utilizatorului. Statusul relatiei, orientarea politica, religia, membrii familiei pe care ii poti grupa in spatiul special creat pentru persoanele apropiate, sunt unele dintre detaliile care te expun.

Desi poate la inceput nu esti de acord cu modul in care platformele sociale iti impun expunerea, acest lucru devine o normalitate. Trend-ul acapareaza conturile, astfel incat nu te poti impotrivi lui. Consider ca aceasta expunere nu este evolutia spre un nivel superior ci o adaptare la online-ul actual. Desi blogul este un spatiul personal, un loc in care iti exprimi opiniile, acest lucru nu trebuie sa fie depasit, astfel incat sa devina un jurnal personal prea intim, total personal. Am citit zilele anterioare un blog care avea ca tema viata in  cadrul unei familii. Consider ca lucrurile acestea nu sunt tocmai utile cititorului sau folositoare. Fiecare are o familie proprie  si nu cred ca este necesar sa vizionam o telenovela online pe un blog. Exista Acasa Tv pentru cei pasionati de asa ceva. Problema este insa perspectiva autorului despre tema pe care o expune. Nu considera la un moment dat ca viata personala ii este „violata”?

Atunci cand consideri ca nu mai ai idei pe care sa le impartasesti, analizeaza blogurile de succes de pe piata din Romania sau cele din strainatate, foarte relevante de altfel. O alta modalitate de a gasi idei pentru posturile tale, este aici, o lista cu „ce sa scrii atunci cand nu mai stii ce sa scrii”. Bineinteles, „cenzurarea” pe blog  tine si de mentalitatea autorului, de modul sau de a privi acele informatii personale. Din moment ce nu le considera ca fiind o problema in a le expune, totul este in regula.

Care este linia care delimiteaza intimitatile tale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s