Acasă » Uncategorized » Va exista Facebook-ul si in Web 3.0?

Va exista Facebook-ul si in Web 3.0?

Facebook-ul a ajuns sa faca parte din viata noastra. Consider ca este prima retea de socializare care a reusit sa creeze o punte de legatura intre viata reala si lumea digitala. Este o locatie care face legatura intre realitate si fictiune, tehnologie. Facebook-ul este platforma cu cei mai multi utilizatori din lume. Facemash.ro, primul prototip al site-ului Facebook a fost inceputul unei noi realitati: lumea Facebook. Succesul acestei platforme a ajuns subiect de film la Hollywood: „The social network”. Un film care a scos profit doar pe baza naratiunii nu si pe calitatile cinefile.

Ideea de la care a pornit Mark Zuckerberg atunci cand a fondat platforma a fost una reusita. Posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute,  a devenit realitate. Facebook este un canal de networking care creaza legaturi artificiale la inceput care ajung reale pe parcurs.

Facebook-ul este de fapt descrierea cea mai buna a Web 2.0. Am depasit comunicarea unidirectionala  si  suntem in etapa de maxima dezvoltare a comunicarii bidirectionala. Aceasta este definitia Facebook-lui, punctul maxim al comunicarii bidirectionale. Intrebarea pe care mi-o pun este daca aceasta platforma va supravietui erei comunicarii multidirectionale? Daca va fi capabila sa se adapteze. In principiu, aceasta intrebarea va avea raspuns cand vom stii daca platformele actuale vor avea acces in zona Web 3.0. Fiecare etapa a web-ului are propriile retele de socializare? Probabil nu . Google a fost fondat in 1998, anul specific perioadei Web 1.0. A supravietuit mutatiei tehnologiei si este un element important in Social Media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s