Acasă » blogging » Blogging creativ cu Jux.com

Blogging creativ cu Jux.com

Am descoperit cu putin timp in urma o platforma pe care mi-am facut cont din pura curiozitate. Jux.com este denumirea  platformei si este una de tip underground in Romania. Placerea pe care am avut-o de cand am inceput sa o utilizez depaseste cu mult cea pe care am avut-o cand am folosit primele dati Pinterest.

Primul lucru care m-a surprins la Jux a fost complexitatea pe care  o prezinta. Nu complexitatea navigarii, ci contul tau care este asemanator unei galerii frumos organizate. Platforma este una dintre cele mai bune modalitati de prezentare pentru  continut. Este perfecta pentru blogging, portofolii, evenimente, calatorii, video-uri, slideshow-uri  sau top 10 countdowns si  in  acelasi timp instrumentele realizeaza totul intr-un mod estetic precum o galerie profesionala. Full-screen si captivanta, fara coloane sau blogroll.  O noutate care m-a impresionat este ca poti selecta o locatie de pe planeta pentru un streetview. Are o complexitate de beneficii.  Modul de comunicare al platformei cu utilizatorii sau este foarte amuzant si apropiat, cu glume de calitate foarte rare pe alte platforme. In general, nivelul unei retele sociale nu ii permite sa comunice cu utilizatorii sai intr-un mod colocvial, ceea ce nu mai este cazul pe Jux.

Jux este o platforma de publicare care permite utilizatorilor sai sa isi prezinta lucrarile si munca  printr-un portofoliu fara sa fie nevoie de fie webdesign-er, fara ajutorul unei cunostinte anterioare a unor sisteme codificate sau web design. O  retea sociala intre Flickr si Blogger, Jux se vrea,  si din punctul meu de vedere i-a reusit foarte bine, sa fie o platforma de publicare pentru profesionistii din domeniul creativitatii.

Ted Metcalfe,  CEO Jux, a acordat un interviu in care a descris platforma in 50 de cuvinte astfel: „Jux encourages random acts of creativity. Between tiny tweets and full-blown websites or blogs, lies a huge, under-explored range of stuff to make. Whether it’s a photoessay, announcement or yet-to-be-imagined, Jux is building tools that simplify the creation of gorgeous, interactive content for circulation across social networks and devices.”

Platforma a fost lansata in 2011  si deja a demonstrat ca un design estetic  si calitatea este „cheia” pentru a  avea multi utilizatori, asta insa doar in afara tarii noastre. Poate fi utilizata ca o metoda utila de marketing, precum un portofoliu cu lucrarile tale, carora le postezi un link de trimite la sursa. Pentru  a te conecta va trebui sa urmezi trei pasi simpli, insa este posibil ca modul de lucru de pe platforma sa iti puna intrebari. Pentru cei care au probleme, pot accesa acest articol.

Sper ca in viitor sa exista o masa mai mare de oameni care sa se bucure de aceasta platforma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s