Acasă » cultura » Istoria printului

Istoria printului

Africanii considera ca daca nu iti cunosti istoria nu stii cine esti. Aceasta teorie este valabila in multe cazuri. In special, in cazul informatiei. Este corect sa stim care este modalitatea prin care informatiile au reusit sa fie atat de prezente in viata noastra. Importanţa incontestabila a imprimarii in procesul de răspândire a informaţiilor, culturii şi cunoaşterii are o istorie care merita studiata.

Printul incepe in China si este primul pas intr- un proces complex de raspandire pe intreaga Terra. Dupa ce s-au inventat presa si diferitele metode de printing  cartile, ziarele si revistele au inceput sa fie tiparite rapid si ieftin. Informatia a devenit mai populara datorita noii modalitati de raspandire in jurul lumii. In schema sunt prezentati acesti factori:

Cea mai veche formă de imprimare a fost woodblock, cu exemple din China și Egiptul secolului al patrulea. Evoluțiile ulterioare în imprimare includ  movable type, dezvoltat de Bi Sheng în China  şi tipografierea, un proces de imprimare mai eficient pentru limbile vestice, limitat de numarul literelor din alfabet si  dezvoltat de Johannes Gutenberg în secolul al XV-lea.

Evolutia metodelor de print este fascinanta. Primul pas este realizat in China, face inconjurul lumii, de-a lungul multor secole si ajunge in momentul actual in U.S.A. Ultima metoda de „tiparire” este e-book-ul. 15% dintre cititorii de reviste si ziare folosesc acest gadget pentru a se informa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s