Acasă » diferite » Stiai ca viata a 7 copii depinde de tine?

Stiai ca viata a 7 copii depinde de tine?

Acest post este primul de acest tip pe care il scriu pe acest blog. Insa este cel mai valoros dintre toate. Asta pentru ca este vorba de viata unor nou-nascuti, care este mai importanta decat orice altceva. Sa salvezi viata unui om, sa ai aceasta posibilitate este ceva nobil. Fiecare dintre noi a fost un embrion si fiecare din noi s-a nascut intr-o anume zi. Imagineaza-ti ca in fiecare zi, 7 copii din 18 care au probleme la nastere sunt lasati pe holul spitalului pentru ca nu exista destule locuri necesare in sectia de Terapie Intensiva. Imagineaza-ti ca ai fi in locul acelui copil sau in locul acelei mame care ar face orice pentru un patut in acea sala. De fapt, imagineaza-ti ca viata acelui copil depinde de tine. In fiecare minut sansele lui de supravietuire devin din ce in ce mai slabe. Te-ai hotari sa faci un mic efort ca acel copil sa supravietuiasca? Poti face acest lucru donand 2 euro pentru sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

Sectia Terapie Intensiva este cea mai buna si performanta sectie, insa nu are spatiu destul. Asta inseamna ca in timp ce o parte dintre nou-nascutii cu probleme au locuri, ceilalti sunt obligati sa astepte ori ca sistemul lor imunitar sa reactioneze, fie sa moara. Sunt 11 paturi in sectie si ar fi nevoie de 18 pentru a acoperi cazurile anuale. Asta inseamna ca nou-nascutii cu probleme sunt refuzati sau tinuti in paturi pe holurile spitalului. Este nevoie de ajutorul tau pentru inca o sectie noua de Terapie Intensiva. Daca raspunsul tau va fi pozitiv vei salva 7 vieti in timp ce un raspuns “nu” va distruge viata a 7 nou-nascuti.

“Tratam in fiecare an cam 200 de copii veniti din toata tara. Refuzam tot cam atatia. Cu toate acestea, sectia este permanent supraaglomerata, avem cate 17-18 pacienti in loc de 11, cati ar trebui sa fie. Nu e normal nici sa inghesui copiii, sa pui paturi pe culoare, dar nu putem nici sa refuzam internarea pacientilor, pentru ca asta inseamna sa refuzam unor nou-nascuti dreptul la viata. Avem foarte mare nevoie de o sectie mai mare ca sa-i putem primi pe toti, si mai moderna ca sa-i tratam mai eficient si mai repede. Proiectul acesta va dubla practic capacitatea sectiei noastre”, declara Dr. Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s