Acasă » blogging » Credem tot ce citim pe News Feed-ul nostru?

Credem tot ce citim pe News Feed-ul nostru?

Noutatile de pe wall-ul nostru sunt la fel de credibile ca si  stirile de la buletinele de stiri. Le oferim aceasi credibilitate pe care o   oferim unei stiri jurnalistice verificate din trei surse. S-a ajuns la aceasta confuzie nu datorita increderii pe care i-o acordam autorului stiri, ci mai degraba evolutiei Social Media, in care fiecare internaut este un jurnalist online. Fiecare persoana cu un cont pe o platforma online este autorul propriului brand. Unii reusesc sa devina niste modele, iar informatiile lor sunt comentate/share-uite si distribuite.

Observ ca suntem cu adevarat influentati de ceea ce citim. Nu neaparat din ziare sau din reviste, ci mai degraba „barfele” din sfera prietenilor nostri. Pentru ca de fapt aceasta este sfera noastra de interes.

Vorbind insa la modul general, News Feed-ul a luat locul unui ziar. Si asta din cauza ca ofera informatii strict din cercul de prieteni ai posesorului contului. Un beneficiu major pentru cei care doresc sa afle doar ultimele relatii, recomandarile prietenilor sau ce au mai facut cei din familie. Pentru cei care nu doresc sa se orienteze spre alte domenii, cei mai comozi, este ziarul personal perfect.

Social Media este un instrument util pentru toti utilizatorii sai iar cu cat evolueaza mai mult cu atat se gasesc mai multe oportunitati de utilizare. Un tanar indian si-a descoperit mama de care s-a pierdut in 1986. A reusit sa reia legatura cu ea dupa 25 de ani cu ajutorul Google Earth. Mi s-a parut fascinanta povestea, ceea ce probabil si este din moment ce a ajuns pe paginile tuturor ziarelor din lume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s