Acasă » Uncategorized » Imaginea Romaniei pe Pinterest

Imaginea Romaniei pe Pinterest

Fotografia a luat nastere cu ajutorul lui  Joseph Nicéphore Niépce, un mic fizician din provincie care  a folosit toate aceste trei procedeuri  descoperite de altii in trecut (punerea realitatii intr-o cutie a lui Aristotel, descoperirea alchimistilor ca  lumina înnegrește clorura de argint si contributia lui John Herschel care a descris proprietățiile hiposulfitului de sodiu, care va deveni „fixatorul” fotografiei) pentru a fixa o imagine pe o placă metalică cu depunere de halogenură de argint (1829). Rezultatul a avut o calitate medie. Niepce a murit în 1833, dar invenția sa a fost recuperată de către Jacques Mandé Daguerre. Eu descriu fotografia ca fiind  o capsula in care sunt concentrate diferite sentimente. Oamenii alaturi de care esti, dau un farmec aparte unei fotografii. Locul este cel care face imaginea speciala. O poza  are puterea de a te face sa zambesti sau sa fii trist. Insa cel mai mult imi place zambetul oamenilor batrani atunci cand privesc un album de familie. Mandria care se reflecta in sclipirea ochilor atunci cand vad imaginea lor in urma cu decenii.

O imagine este intermediul cel mai perfect pentru a ilustra un spatiu. Intodeauna consider fotografiile care reprezinta o locatie straina ca fiind de mare valoare. Personal, postam tot felul de imagini cu casutele cochete  din Franta ca si poza de destkop. Pana in momentul cand am gasit anumite poze, printre care aceasta:

M-au facut sa realizez ca iata, avem si noi spatii artistice, locuri de valoare. Este necesar doar un fotograf  profesionist care sa le puna in valoare. Acum 2 zile am creat pe contul meu de Pinterest board-ul „Romania” in care imi propusesem sa postez fotografiile care ilustreaza tara noastra asa cum este, pitoreasca si rustica. Din pacate, in folderele mele cu fotografii sunt ilustrate in mare parte tarile europene, cele care au intrat deja in UE. Sper sa indrept acest lucru in cel mai scurt timp. In prezent pe platforma Pinterest, pe care o folosesc cel mai mult atunci cand doresc sa interactionez cu imagini, Romania este ilustrata dintr-o perspectiva favorabila. In nicio alta situatie nu am vizionat o complexitate atat de mare de locuri si fotografii care sublinieaza atat de mult frumusetea tarii noastre, de o  valoarea  inestimabila.  Alex  este unul dintre cei care au adus un strop de culoare imaginii tari, creand un  board special dedicat traditiilor din Romania. Romania reala nu este cea descrisa de francezi, ci ceea prezenta aici.

2 gânduri despre „Imaginea Romaniei pe Pinterest

  1. O idee excelenta acest articol… Cred ca ar trebui predata ca leapsa si daca macar o parte din bloggeri se vor apleca cu dragoste catre acest proiect si vor crea si posta pe propriul board Romania, probabil ca pe Pinterest va fi in scurt timp una din cele mai bune campanii promotionale pentru Romania.

    • Multumesc si ideea unei lepse este foarte buna. O voi initia, imediat ce voi reusi sa-mi schematizez articolul. Ideea de la care am pornit in scrierea articolului a fost ca trebuie sa incercam sa creionam si sa punem in evidenta frumusetile Romaniei. Pinterest este platforma perfecta pentru acest tip de promovare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s