Acasă » diferite » Ce înseamna augumented reality?

Ce înseamna augumented reality?

Realitatea potenţată, denumirea in limba romana, insa putin utilizata  este descrisa ca fiind un live, direct sau indirect, in lumea reala ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Acesta este legat de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realităţii este modificata (eventual, chiar diminuata, mai degrabă decât potentata) de către un calculator. Ca rezultat, tehnologia intervine in perceptia curentă a realităţii.

Termenul este unul putin cunoscut insa foarte des intalnit in secolul XXI. Putini cunosc faptul ca prin contrast, realitatea virtuală înlocuieşte lumea reală. Inca din 2009 brandurile din Romania au inceput sa foloseasca aceasta metoda inovatoare ca metoda de marketing. Campania „Joy Is BMW” realizata in 2011 este una dintre primele campanii de argumented reality din tara. Aventura de a conduce un BMW a fost transpusă într-un proiect TV special, exportat şi dezvoltat simultan în alte 9 ţări europene, iar rezultatele campaniei au fost multumitoare. Anul acesta s-a mai lansat si prima aplicatie  de mobile augmented reality din Romania  in exclusivitate pentru evenimentul Apps & Business Forum.  Cu atat mai mult cu cat numarul smartphone-urilor s-ar putea tripla pana in 2015, la 7,5 milioane. Un alt exemplu de realitate potentata prezent in Romania este cel realizat de Top Gear, detaliata aici.

Privesc augumented reality precum o punte de legatura intre realitate si virtual, intre palpabil si intangibil. Este de fapt o extensie a lumii virtuale, un spatiu virtuale care depaseste limitele realităţii fizice.

In cadrul emisiunii „Reactiv” de la Realitatea Tv, una dintre putinele din mass-media cu tema gadget-uri si tehnologie, Vlad Craioveanu a prezentat mai multe device-uri care implica augumented reality. Nu mai tin minte exact modelul prezentat, insa stiu ca mi-a starnit interesul si m-a facut  sa constientizez ca tehnologia depaseste limitele imaginatiei noastre.

Pentru cei care vor mai multe detalii despre cum functioneaza realitatea potentata, am descoperit un articol informativ care explica integral detaliile, care poate fi citit aici. De asemenea aici puteti gasi 4 Augumented Reality Apps gratuite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s