Acasă » blogging » Retelele sociale, un alt tip de terapie

Retelele sociale, un alt tip de terapie

typeverything-com-share-amp-like-by-james-t-edmondson-354140-475-310Retelele sociale au fost create intr-o anumita masura cu scopul de a-ti hrani nevoia de apreciere din partea cunoscutiilor. Dupa un curs despre comunicare cu ajutorul caruia am constientizat ca de fapt aprecierea este baza relatiilor interumane, mi-am pus problema daca acest lucru nu se aplica si in zona de online. Am constatat ca de fapt aceasta a fost ideea din subconstientul fondatorului. Daca luam ca exemplu o retea mai actuala, desi destul de neutilizata, Pinterest,  descoperim ca noi de fapt repin-uim cu intentia ca cei care ne observa activitatea sa fie impresionati de gusturile noastre. O apreciere sau un comentariu ar fi cireasa de pe tort, care trebuie consumata zilnic, pentru a nu se pierde interesul pentru respectiva platforma.

De ce este un continuu concurs intre numarul de like-uri primit de fiecare in parte? De ce influenta unui blogger este masurata si  in numarul de comment-uri primite pe blog?

Faptul ca domeniul Social Media a fost creat din nevoia umana de a comunica si de a interactiona nu il va face negativ, ci din contra, intra in clasa descoperirilor benefice.

Pentru o explicatie mai practica voi posta un infografic care relateaza exact de ce oamenii dau like si caror tip de postari dau like:

29484572530068478_sC1eNtTf_c

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s