Acasă » cultura » Carpe diem

Carpe diem

Si nu in sensul metaforic, ci in cel practic. Impedimentul nu este de ordin fizic ci  psihic. Incearca sa nu mai pui „nu” in fata oricarei
propozitii si sa te motivezi. Eu incep sa rasfoiesc bloguri motivationale atunci cand simt nevoia unui impuls sau a unui sfat indirect psihologic. Gandeste si actioneaza in acelasi timp daca stii ca este in folosul tau. Sunt de acord cu ideea, gandeste de 2 ori si apoi actioneaza, insa lucrurile se schimba in cazul de fata. Fii curios si respecta-te pe tine si sanatatea ta.

243cd91d40972ee95594cf47050598aa

Imi place sa cred ca trebuie sa fii putin iesit din normal pentru a-ti trai viata si asta pentru ca multa lume se plafoneaza si uita esenta vietii. Se spune ca un plan bun pentru azi e mai valoros ca un plan exceptional pentru maine.  Ionut a realizat o lista cu lucrurile pe care le-a invatat in 26 de ani, un exemplu super de pus in practica.

Se spune ca nu trebuie sa asteptam ca lucrurile sa se intample, ci sa mergem, sa luam atitudine pentru ca acele lucruri sa se intample. Cu inaintarea in varsta am inceput sa constientizez ca totul depinde de mine,  acest sentiment cred ca se numeste si „maturizare”. Un sentiment placut, de putere, de incredere in tine si in acelasi timp, de partea cealalta, o mare responsabilitate.

Imi plac persoanele care sunt numite de societate „ciudate” pentru ca tocmai acelea sunt cele mai pline de „substanta”. Intalnirea cu acele persoane ma imbogateste spiritual,  ca o gura de aer de la rutina zilnic. Fiecare dintre noi a simti de-a lungul vietii lipsa unui asemenea prieten si se va bucura daca si l-a gasit.

Nu ai nevoie de un Red Bull ca sa fii acel gen de persoana, ci doar sa iti cauti in interior acea latura pe care ai uitat-o.

1. „The spot: a secret place for fanatic people in the Vercors – French Alps: a clif of 350 meter (1148 feet).

The story: In September, jogging in a park, I met Theo Sanson slacking. His fixed glance reminded me the meditative mind we have practicing yoga. Amazed, I propose him to do something with Yogi Tea. We met and had diner. We met again, and he introduced me to Pierre Chauffour, a young filmmaker.”

este scurta descriere a acestui video complex: https://vimeo.com/56901792

2. Un altul, superb, realizat de niste romani- curajul, media dintre nesabuinta si lasitate: https://vimeo.com/24825459

3. „2 July last year, Nina Caprez became the first woman to repeat Beat Kammerlander’sSilbergeier at Rätikon, Switzerland. This is the video about the ascent”

Anunțuri

Un gând despre „Carpe diem

  1. Interesanta abordare 🙂
    Mi s-a spus saptamana asta sa ma las consumata de moment si am avut o cadere nervoasa, de toata frumusetea..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s