Acasă » blogging » Blogging: calitate nu cantitate

Blogging: calitate nu cantitate

973c638afaebfb5cbfef8e2c21996614

Blogging-ul iti aduce satisfactii psihice, nu materiale, cel putin la inceput. Am fost intrebata daca am lucruri atat de interesante de spus incat mi-am deschis un blog. Este o intrebare care ar trebui sa tina de domeniul trecutului si adresata doar de persoanele care nu cunosc termenul „social media”. Iti faci un blog  pentru ca in secolul 21 comunicarea este totul iar aceasta modalitate iti ofera spatiu de desfasurare gratuit. Il pot numi un portofoliu sau chiar un nou tip de CV.

Scrii pe blog din pasiune, din placere. Din acest motiv nu exista reguli scrise cu referire la modul cum trebuie redactat un articol, excluzand pe cele gramaticale care sunt de bun simt.

Un articol are doua componente importante: continutul-  care consta in tema, dispunerea pasajelor, modul de exprimare si ambalajul– structurarea inceput, actiune,  final si grafica, eventual pozitionarea unei poze/video.

Prin intermediul titlului  trebuie sa captezi atentia, focuseaza-te pe cele mai mari beneficii pe care le poti oferi cititorului. Tips&tricks: how to, methods/ways to, who else wants? Un titlu bine construit iti va aduce beneficii in final.

Corpul articolului – cca. 1,000-1,500 cuvinte lungime, foloseste un font bolduit pentru a scoate in evidenta cele mai importante informatii. Continutul trebuie sa fie antrenant, controversat si informativ. Conecteaza-te cu cititorii tai eventual cu publicul-tinta. Imaginea face cat o mie de cuvinte, deci profita de ea, concentreaza tema articolului intr-o poza relevanta.

Citeste articolele liderilor care scriu pe aceasi nisa ca si tine. Invata de la ei si in paralel incearca sa aduci noutati in domeniu prin articolele tale.

Pentru a avea un blog de calitate, va trebui sa scrii constant, share-uibil, foloseste tools pentru a-l promova, accepta guest writers, corecteaza articolul inainte de a-l publica si foloseste social media creativity.

In momentul actual WordPress este cel mai popular sistem de management de conținut de pe Internet. Pentru bloggerii incepatori, un infografic care iti dezvaluie pas cu pas cum iti poti crea un blog pe WordPress.

wordpress-setup-thumb

Un gând despre „Blogging: calitate nu cantitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s