Acasă » cultura » Călatoriile ca un drog

Călatoriile ca un drog

c5d774393a5c995dc2884e3ae8d89b60Este sentimentul care nu poate fi înlocuit cu nimic altceva, singurul lucru cumpărat care te îmbogățește. Senzația de emotie dinaintea unei plecări importante iți creează sentimentul de fluturi în stomac, ceea ce nu poate fi controlat.

Sentimentul dragostei te însoțește tot drumul: dragostea pentru viață, pentru tară, pentru prieteni vechi și noi. Te detașezi de zona ta de confort, de rutina zilnică și simți că începi să traiești. Cu adevărat! Pentru că abia acum ai senzația că te-ai trezit după mult timp. Privind în jur culorile ți se par mai puternice, oamenii mai încântători, locurile și obiectele mai prietenoase iar tu simți că viața ta și-a început traiectoria. Incepi să analizezi modul în care ai trăit până în acel moment și  cum  ai  omis lucrurile care erau atât de evidente. Sau cum a scris Carmen,  trăiești sentimentul frequency illusion. 

Simți două sentimente în contrast: singurătate și independență. Primul dintre cele enumerate este trăit de fiecare călător, fără drept de alegere. Este un sentiment puternic contrariat de cel de independența care iți pulsează adrenalină în vene. Călătoria înseamnă a trăi.

Cu siguranță ai simțit acel  sentiment extatic când vrei să-l împărtașești cu cei dragi asa că încerci să împachetezi frumos imaginea prin intermediul pozelor pentru că, după cum spunea Alexander Supertramp, fericirea este reală atunci când e împărtașită.

Lasă harta și pierde-te într-un oraș necunoscut cu zâmbetul pe fată. Și asteaptă-te la ce e mai frumos, pentru că atunci când te aștepti mai puțin lucrurile cele mai frumoase se întâmplă.

Te îmbogățesc nu doar spiritual, ci cultural, te ajută să înveți comportamentul culturilor cu care intri în contact. Un citat pe care l-am citit spunea că  „lumea este ca o carte iar dacă nu calătorești este ca și cum ai citit o singură pagină„:)

Călătoriile creează dependență. Nu demonstrată psihologic ci doar simțită într-o oarecare măsură în parte de fiecare traveler. După ce ai simțit acele sentimente euforice ai  nevoie să revezi locurile acelea care au avut un atât de mare impact asupra ta, care ti-au creat un sentiment atât de puternic. Iar depresia care își face apariția dupa întoarcerea acasă te obligă să vizualizezi posibilitațile de reîntoarcere. Asta pentru că îți lași inima în atâtea locuri din întreaga lume. 

a8cedcd7f26730f795b5e4b8ce57e665

2 gânduri despre „Călatoriile ca un drog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s