Acasă » cultura » Tips&tricks pentru a-ti pastra securitatea contului de Facebook

Tips&tricks pentru a-ti pastra securitatea contului de Facebook

Ne punem problema sa ne protejam contul de Facebook destul de rar. In principal, utilizatorii doresc „igiena” minim necesara: sa aiba doar persoanele cu care isi doresc sa intre in contact in lista lor de prieteni, sa nu existe hateri  eventual sa debifeze optiunea prin care intreaga lista ii vede activitatea. Asta pentru ca Facebook-ul are o parte negativa si reuseste sa iti invadeze intimitate. Din fericire, avem posibilitatea sa ne limitam vizibilitatea pe Facebook, doar celor pe care ii preferam.

Am urmarit „Romania, te iubesc”  prezentata de Alex Dima pe tema hacking si ce implica insecuritatea calculatorului tau. Emisiunea  a incercat sa dramatizeze situatia online-ului insa exista o mare parte de adevar: pc-ul neprotejat de un antivirus iti poate cauza probleme. Facand referire insa doar la platformele online, exista putine metode de securitate pe care le poti aplica, unde am incercat sa fac o mica analiza:

– incerca sa accepta cererile de prietenie doar de la persoane cunoscute, sau cele cu informatii si poze de profil veridice

– introdu un mail alternativ, pentru cazul in care cineva va reusi sa va acceseze contul

– poti seta optiunea ‘secret’, atunci cand se ia in considerare cererea de inserare a unui cont, pentru a-ti fi asigurata securitatea paginii personale

– nu accesa aplicatii neoficiale, care iti pot racola datele personale

– gestioneaza-ti comentariile, pozele si imaginile in care esti tag-uit.

– si ultimul, insa nu cel din urma sfat: downloadeaza Facebook security software

Contul este acum ca o carte deschisa in care fiecare te poate „citi”, insa atat cat ii dai acordul. Multe persoane devin dezinhibate pe aceasta platforma online fara sa se gandeasca la consecinte. Asa ca, incearca sa iti clasifici contul, astfel ca sa creezi o comunitate pentru prietenii apropiati  si una mai oficiala, unde accesul la informatii va fi mai restrans.  Realizeaza-ti o „Friends list” in care iti incluzi persoanele pe care le consideri aproapiate si accesezi setarile astfel ca doar ce doresti tu sa apara cand iti vizualizeaza profilul. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi: Home –  Profile page si accesezi Friends iar de acolo Edit Friends. Apoi creezi o lista careia ii dai o denumire care sa coincida cu genul de persoane integrate.

O alta modalitate de a-ti creste securitatea contului de Facebook este sa iti setezi privacy settings. Mai exact, accesezi steluta din dreapta sus,  Setari de confidentialitate unde poti edita optiunile cine iti poate vedea lucrurile (nr. actiunile si postarile) si cine te poate cauta.

Un ghid perfect pentru setarile Facebook de confidentialitate l-am descoperit publicat de Wall Public Journal care este conturat util si te ajuta sa folosesti toate dispobilitatile Facebook de protectie:

IV-AA339_FACEBO_G_20130308134810

S-a constatat ca tinerii sunt mai inclinati sa-si actulizeze privacy settings: sterg constat persoanele pe care nu le mai considera relevante pentru lista sa de prieteni, comentariile care nu li se par potrivite si de asemenea obisnuiesc sa dea remove pozelor in care au fost tagg-uiti deoarece nu se identifica cu ele. Un punct in plus pentru tinerii care astfel reusesc sa isi pastreze imaginea intacta in online:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s