Acasă » cultura » Cu Instagram prin lume

Cu Instagram prin lume

Instagram mi se pare un serviciu perfect: inlocuieste cu succes aparatul de fotografiat, este portabil iar pozele ies fantastic datorita filtrelor puse la dispozitie. Prima mea poza realizata pe Instagram a fost facuta la Paris, intr-o dimineata ce  ilustra unul din celebrele bulevarde, intitulata  sugestiv „Paris matin”.

ins

Primul shot Instagram a fost cu mult inainte de achizitionarea de catre Facebook, inainte de a avea 575 de like-uri pe secunda si 30 de useri. Prima imagine era una simpla si ilustra un catel:

behold-the-first-ever-instagram-shot-c856b013e5

Momentan intru pe acesta aplicatie atunci cand simt nevoia sa vizualizez imagini artistica si cand doresc sa ies din rutina pozelor de pe Facebook. Pentru ca Instagramul are un punct forte: aduna cele mai interesante poze pe care oamenii  normali le-ar putea face. Vad acest serviciu ca pe un instrument care dezvolta partea atistica a oricarui utilizator de smartphone-uri. Scoatem din calcul costul unor pensule, ale vopselelor sau oricarui instrument de care are nevoie un artist si utilizam telefonul mobil, pe care majoritatea oamenilor il detin in momentul de fata.

Instagramul nu necesita un ghid, este placut de utilizat si il inveti pe parcurs. A fost creat de Kevin Systrom si Mike Krieger in 2010, iar din 6 octombrie 2010 este pe App Store. Initial s-au investit 500.000 de dolari, iar in acest moment are peste 5 milioane de useri. A avut succes deoarece, comparativ cu celelalte aplicatii de acelasi tip,  merge rapid si este, cum am spus mai sus, usor de utilizat.

Cu 100 de milione de fotografii prezente pe aplicatie, il poti folosi foarte simplu cu ajutorul smartphone-ului insa sau prin intermediul tabletei.  In functie de numarul de useri, United State ocupa primul loc, urmat de Japonia si Brazilia.

Ceea ce face speciala aplicatie, este ca din momentul lansarii, 2010, s-a pozitionat ca una de tip practica, a incercat sa implice cat mai multa lume iar pozele de tip „hi5” se exclud.

O afirmatie foarte interesanta a lui Barack Obama mi-a atras atentia: „Instagram was started with the help of an immigrant”. Acesta a subliniat povestea co-fondatorului aplicatiei, Mike Krieger, nascut in Brazilia iar tot video-ul il poti viziona aici.

Povestea lui Rob Lutter mi-a deschis apetitul pentru o calatorie in care sa suprind frumusetea oraselor sau a oamenilor prin intermediul Instagram-ului. Acesta a realizat o calatorie in jurul lumii pe bicicleta alaturi de Iphone-ul sau cu care a reusit sa capteze cele mai frumoase peisaje. Despre o poveste frumoasa ilustrata de Instagram am scris si aici.

LutterGallery7

Asa ca urmatorul meu proiect va fi sa realizez un traseu prin Europa insotita de Instagram:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s