Acasă » internet » Visul romanesc

Visul romanesc

Imi place Romania pentru ca imi plac tinerii sai. Au o mentalitate diferita fata de vechea generatie, au reusit sa se adapteze rapid secolului 21 desi 756db9b31655c2f9521b5c4731651da8suntem o fosta tara comunista cu multe minusuri. Mentalitatea noastra se plaseaza la mijloc intre cea americana si cea europeana, ceea ce este un plus. Ne asemanam putin cu India: oameni inteligenti intr-o tara fara posibilitati.

Vreau sa incep sa vad ce este frumos la noi  si cu siguranta multi dintre tinerii nostri aduc un plus tarii. Pentru ca restul Europei se ocupa de minusurile noastre si inafara de Printul Charles, nu ne mai face nimeni reclama. Imi place sa vad  nu  doar medaliile pe care le iau la olimpiadele din Washington, in jurul lumii cat si proiectele pe care incearca sa le puna in aplicare. Avem potential insa nu ni-l asumam.

Romanii sunt inteligenti si au receptat foarte rapid beneficiile online-ul unde s-au integrat perfect. Comparativ cu tara noastra, multi tineri din Franta nu stiu o limba straina si nici cum se pronunta „Wi-fi”. Avem multe persoane care exceleaza in IT si au ajuns recunoscute si in afara Europei. Acum cativa ani am urmarit o editie a emisiunii „Romania, te iubesc” dedicata povestilor de succes din IT care m-a incantat. Orice lucru are mai multe unghiuri, conteaza doar din ce perspectiva il privesti.

Suntem o tara de oameni creativi, plini de idei interesante. Dupa o  plimbare prin centrul vechi vei observa amprenta unei personalitatii puternice ale tarii.  Exista foarte multe activitati creative, de moda, de timp liber initiate de romani cu varste fragede. Am citit intr-o revista povestea lui Razvan si a lui Eugen care au inceput de tineri sa realizeze lucuri si le-au iesit foarte bine:)  Cel mai cunoscut proiect a lor este Pavilion Unicredit in cadrul caruia au organizat Bucharest Biennale, de care cu siguranta ati auzit. Eugen Radescu este politolog, a predat la mai multe Universitati din tara si din afara,  curator si teoretician in timp ce  Razvan Ion curator, a predat la Universitatea din California este in acelasi timp activist politic. Povestea lor este complexa si plina de invataminte iar daca aveti ocazia sa ii cititi sau sa ii urmariti, merita:)

Romania este  o tara care te obliga inca din copilarie sa depasesti impedimentele societatii, care te ajuta sa iti intaresti personalitatea.

Eu spun ca noua generatie are o sansa. Ma gandesc din ce in ce mai des la acest aspect atunci cand ma intersectez cu stirile care scot in evidenta potentialul si motivatia celor din Romania. Cand vom avea visul romanesc, ca si cel al americanilor?

Poza pe care o voi posta mai jos am descoperit-o pe Pinterest pin-uita de o elvetiana si descrisa astfel: „My dream, a Romanian village.” A realizat de asemenea un board intitulat „Romania: the Bucharest Lounge, through the eyes of a Swede”.

4e9e2845ae6dc6c62f4c9ac466d98b2c

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s