Acasă » blogging » Social Media este despre oameni

Social Media este despre oameni

Media sociala implica caracteristici specifice sociologiei. Dupa cum spune si numele, este un canal de socializare. Este despre oameni si implica 9c9a84c830423eeaa598dc71d7acad8coameni. Multa lume vede acest domeniul ca fiind unul tehnic, calculat care se bazeaza mai mult pe o strategie decat pe socializare. Like-urile incep sa fie cumparate, online-ul devine un domeniu mecanic. Sunt multe personaje de renume din Social Media care se bazeaza pe tehnologie, in loc sa se orienteze spre comunicare. Un expert Social Media trebuie sa aiba cunostiinte nu doar din IT, ci si din sociologie, psihologie, stiinte sociale si bineinteles, o buna gramatica si cultura generala. Primele enumerate sunt reguli noi, adaptate la secolul 21, pe care il vad ca pe secolul comunicarii. Altfel, de ce acesta a fost momentul boom-ului social in online?

Multe persoane ilustreaza domeniul Social Media ca unul care implica elemente tehnologice, precum Twitter-ul, Facebook, LinkedIn sau alte retele sociale. Acestea sunt doar „canalele” prin intermediul carora oamenii comunica. Personajele principale ale New Media sunt utilizatorii, cei pentru care a fost realizata acest tip de comunicare, online.

Am descoperit un video intitulat”Social Networking people, not tech” in care  TerryL Brock incearca sa diferentieze online-ul ca tehnologie, de online-ul ca o organizatie a oamenilor:

Cu ocazia asta am constatat o chestie sociala interesanta, pe care nu am luat-o in considerare pana in acest moment insa de care m-am intersectat. Online-ul este cea mai rapida si simpla metoda de interactiune. Cu totii o utilizam insa putini i-am constat dependenta. Interacţiunea înseamnă că recunoaştem cum suntem toti interdependenti în lumea de astăzi. Mai exact, am devenit dependenti de interactiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s