Acasă » diferite » Se impun reguli in Social Media?

Se impun reguli in Social Media?

Stim ca Social Media a pornit din America iar tot ce porneste acolo ajunge in scurt timp la noi. Din fericire, Romania are oameni cu potential, pasionati de IT si social networking, ceea ce ne-a ajutat sa ne nisam in zona de SM. Sper ca expertii nostri vor egala domeniul  in scurt timp precum cei din strainatate.

New Media este un domeniu nou, nu doar pentru Romania. Nu are o traditie, nu are reguli, este un spatiu liber, in care se respecta dreptul omului la libera exprimare. Nu exista inca reguli scrise in Social Media lucru care poate avea si consecinte. Diversi specialisti Social Media au dat niste declaratii prin intermediul carora ne putem coordona pentru a invata mai multe despre acest domeniu. Cum am mai spus, New Media nu este doar despre IT, ci mult mai mult despre sociologie si psihologie. Am invatat ca se aplica foarte mult marketing si astfel ajungi o persoana multi lateral dezvoltata. Iata deci niste repere care ne pot indruma sa devenim niste profesionisti corecti in Social Media:

Daca tot ceea ce faci este sa raspunzi la plangeri, acestea vor fi lucrurile pe care oamenii ti le vor trimite. Cum in psihologie se spune ca un optimism atrage situatii pozitive, asa si noi trebuie sa ne focusam pe lucrurile bine facute, ceea ce am realizat cu brio. Orienteaza-te spre mesajele de incurajare si sustrage din ele energia pozitiva, iar pe cele negative incearca doar sa le rezolvi.

Nu incerca sa fii inteligent, fii inteligent! Invata, pentru ca la orice varsta ai ceva nou de invatat. Fii descurcaret, curios si incearca sa sustragi cat mai multe notiuni.

Majoritatea oamenilor spun ca nu vor sa fie si marketeri, insa vor aplica si acest domeniu. Exact ceea ce mi s-a intamplat mie. Aveam o gandire preformata despre cei care lucreaza in marketing si nu una foarte pozitiva. Incepand sa cunosc domeniul mi-am dat seama ca am avut o imagine proconceputa.

Toata lumea este un influentator! In grupul tau. Nu exista niste obligatii pe care trebuie sa le indeplinesti(o facultate, un anumit standard), ci doar ca cei  din jur sa te accepte, sa fii natural pentru ca ei sa iti vada originalitatea.

Pinterest functioneaza! Pentru ca viitorul se va baza pe imagine. Si pentru ca inglobeaza tot ceea ce este in trend.

Oamenii nu vor sa cumpere din zona in care socializeaza. Resping produsele care sunt prezentate „brutal”

Nu folosi reclamele pentru a promova un continut plictisitor, foloseste-le pentru a accelera un continut de succes. Creeaza ceva valoros apoi pune-l in valoare si dubleaza-i-o prin intermediul advertising-ului.

Update-za pagina sau sterge-o. Nu vei avea o imagine buna daca vizitatorii vor gasi informatii vechi

Fa-ti un plan de criza. Un profesionist in Social Media este de asemenea un Pr-ist, pentru brand-ul propriu in special. De aceea, el trebuie sa stie ca intotdeauna trebuie sa fii cu un pas in fata.

Desktop-ul este un teritoriu cucerit, smartphone-ul, un camp de lupta! In viitorul apropiat nu vor mai exista desktop-uri, totul se va accesa prin intermediul telefonului mobil, un gadget practic.

Uita de individualitate, tu creezi continut pentru a incuraja grupurile sa se formeze. Social Media inseamna socializare, legaturi intre mai multi indivizi.

Daca nu vezi rezultate financiare iti irosesti banii. 

Social Media este un organism, nu un proces

22415d7885ad1e3987cc41a126315898

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s