Acasă » cultura » Arta romaneasca la Romania Design Week

Arta romaneasca la Romania Design Week

Arta in toate formele sale a fost si este un fenomen foarte apreciat in Romania. Se observa totusi o crestere de interes din partea vizitatorilor, care RDW-38prin prezenta lor la diferite evenimente, prezentari, lansari evidentiaza aprecierea din ce in ce mai mare a publicului larg pentru aceste manifestari.

Designul intruchipeaza valori precum exotismul, erotismul, inventivitatea, creativitatea si exprima atitudine. Designul in foarte multe dintre manifestarile sale este prezentat in perioada 17 – 26 mai la Palatul Stirbei, Calea Victoriei 107.

Sub titulatura de „Romanian Design Week” acest eveniment inglobeaza arta publicitatii, arhitecturii, fotografiei, designului de obiect, designului digital, fashion designului si este primul eveniment de acest gen in Romania. Un factor care arata interesul deosebit pe care il au bucurestenii (si nu numai) pentru acest gen de manifestare fiind succesul avut in Noaptea Muzeelor avand peste 5000 de vizitatori.

Despre ce vorbim cand ne referim la Romanian Design in advertising? Despre pasaportul romanesc  al autorului? Si daca e ceva de facut in Romania de un art director sarb? Si despre design de calitate in Romania?Adica trebuie sa arate ca la Londra dar, supriza, este facut in Bucuresti. Sau vorbim despre lucrurile facute pentru bradurile romanesti? Sau trebuie sa fie ceva starring despre Burebista, Coanda, Viua, Vlaicu si Brancusi? Daca suntem habotnici si ramanem la “form follows function” ar trebui sa cautam acea forma care ne este specifica noua si serveste functiei.

941323_443240272437059_1009138040_n

Interesanta si placuta a fost prezenta persoanelor de toate varstele. In timp ce vizitam partea de proiectii din zona subsolului am vazut coborand sprijinit de o balustrada un batranel cu parul alb, la varsta a treia. Am zambit si am realizat ca tipul acesta de eveniment modern, sofisticat se doreste urmarit si de oameni elitisti.

IMG_3510
La Romanian Design Week, in orice unghi al Palatului Stirbei observi amprenta imaginatiei. O expozitie prin intermediul careia designerii si profesionistii nostri ii egaleaza pe cei din Occident 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s