Acasă » femei » Internetul nu tine cont de varsta

Internetul nu tine cont de varsta

twitter-outside-300x250Cei care frecventeaza Social Media stiu ca segementul de varsta cu cea mai rapida crestere, ani de-a randul, a fost cel intre 55-65 de ani. Cei intre 16 si 24 de ani adora cumparaturile online si le practica, insa le displace sa fie tinta reclamelor, pe care le vad ca o invadare a spatiului privat. Ceea ce demonstreaza ca marketing-ul online este ca si cel traditional, implica o cunoastere profunda a userilor. Utilizatorilor online de  peste 55 de ani le place sa se documenteze online despre produsele de pe piata ca apoi sa le achizitioneze offline.

Cum se consuma mass-media in America?

Televiziunea este aproape la acelasi nivel de consum ca si internetul, o statistica interesanta. 30% prefera sa se informeze de la TV in timp ce 29% prefera online-ul. Daca in trecut cuvantul mass-media facea trimitere directa catre televiziune, in viitorul apropiat lucrurile se vor diferentia puternic. Pentru 80% din populatie televizorul reprezenta principala sursa de informare in privinta politicii insa politicienii cu o echipa buna in spate stiu ca publicul se muta in online. O strategie buna este cea realizata de Elena Udrea prin care propunea o intalnire cu a 5.000 persoana care va da like paginii sale.

Cei cu varste intre 25- 44 de ani isi gestioneaza viata cu ajutorul online-ului

Utilizeaza internetul pentru a invata noi informatii, tips& tricks sau pentru job. Sunt dornici sa utilizeze Social Media, directoare de informatii si sunt reticenti cu privire la practicile publicitare. Si ultima informatia, dar nu cea din urma, sunt pasionati de Google.

Pentru o analiza completa  a utilizatorilor de Internet vizioneaza acest infografic.

2 gânduri despre „Internetul nu tine cont de varsta

  1. Incet-incet televiziunea se muta si ea online, desi intr-un format evident mai interactiv. Momentan Internetul este cel mai complex mediu de comunicare iar paleta segmentelor de varsta va tinde tot mai mult spre acoperire 100% avand in vedere ca 45 de astazi va fi 50 in 5 ani si tot asa. Deci produsele pentru varsta a treia vor avea in curand in Internet un aliat important.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s