Acasă » travel » Despre calatorii la modul cel mai frumos

Despre calatorii la modul cel mai frumos

Exista anumite articole prea frumos scrise pentru a fi modificate si prea fascinante pentru a nu fi date mai departe. Din categoria asta face parte si acesta care iti trezeste instictul de a calatorii, oriunde, cu cineva important insa cu orice posibilitati. Articolul cuprinde citate care reusesc sa iti dea un impuls de calatorie.

Am citit intr-un numar 24 Fun un paragraf foarte fain al unei tipe Andra, in care povestea despre una dintre cele mai frumoase surprize de care a avut parte. „Hai sa luam niste beri de la Cora” i-a zis o prietena si s-au urcat in masina. Insa in loc sa mearga in directia hipermarketului au luat-o pe autostrada spre mare zambind si cu muzica data tare. Peste trei zile s-au intors la Cora „cu aceleasi haine si cu pielea sarata”. Povestea mi s-a parut clasica insa inspiranta pentru oamenii comozi pe care singurul lucru ad hoc pe care l-au facut a fost sa isi anuleze rezervarea.

327b486437f31106e7463e5781cd83b5

Esti calator sau turist?

“Please be a traveler, not a tourist. Try new things, meet new people, and look beyond what’s right in front of you. Those are the keys to understanding this amazing world we live in.”Andrew Zimmern

Multa vreme am uitat sa fac asta. Cred ca daca nu ai o mentalitate sanatoasa nu intelegi sensul citatului lui Zimmern, pe care probabil l-ai vazut pe posturile tv de travel. Daca iti programezi toata vacanta in detalii, iti faci rezervare la hotel de 4 stele si cauti clasicele monumente turistice nu traiesti cu adevarat locul vizitat ci doar iti faci vacanta.

Cu cine calatoresti este cel mai important. Exista mai multe tipuri de prieteni: cei care sunt alaturi de tine si iti impartasesc nebunia si paralel cu acestia, calatorii pasivi, calculati. Daca de-a lungul unei zile ai bifat monumentele importante dintr-un  loc, nu inseamna ca l-ai cunoscut si ca i-ai simtit spiritul.

Cel mai profund mod de a cunoaste un loc este de a-i descoperii locuitorii. Intr-un context inedit sau doar venind cu o atitudine deschisa. Cand sunt intr-un oras sau sat care m-a fascinat prin arhitectura si prin spirit sau, urmatorul pas este sa analizez oamenii, sa observ cum privesc viata. Imi place sa le admir activitatea zilnica. Culturile sunt atat de diferite, oamenii au un potential atat de mare, si fiecare si-l exercita in felul sau, in mediul sau.

“We travel, initially, to lose ourselves, and we travel, next, to find ourselves. We travel to open our hearts and eyes. And we travel, in essence, to become young fools again—to slow time down and get taken in, and fall in love once more.”Pico Iyer

3310705037df37d632aa19f3ac199ef3

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”Mark Twain

Iar cel mai bun sfat il ofera Dalai Lama:

 “Once a year go someplace you’ve never been before.”

 

Un gând despre „Despre calatorii la modul cel mai frumos

  1. Pingback: Toata blogosfera serveste Webstock 2013 | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s