Acasă » diferite » Tinerii prefera aplicatiile de tip WhatsApp in detrimentul Facebook-ului

Tinerii prefera aplicatiile de tip WhatsApp in detrimentul Facebook-ului

In ultimele luni mi-am directionat atentia catre retelele de socializare plasate pe locuri inferioare Facebook-ului, ca urmare a povestii de aici. Informatiile cu care m-am intersectat in ultima perioada ma incurajeaza si accentueaza declaratia unui specialist social media din America, care anunta ca Facebook-ul va fi inlocuit. Platforma de socializare cu 6,600,000 useri in Romania si 1,5 miliarde in intreaga lume, are un numar total de 4, 619 angajati si este reteaua de socializare verificata ca prima activitate dupa trezire de 48% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

In secolul in care Facebook-ul este citat de mass-media, cand revolutia din Egipt a fost initiata si pusa in aplicare pe Fb,   platforma de socializare a raportat o scadere a utilizatorilor zilnici. Explicatia este ca userii si in special tinerii isi schimba zona de orientare si se directioneaza catre aplicatii mobile, de tipul WhatsApp sau WeChat:

what

In timp ce Facebook messenger are urmatoarea grafica(sursa foto):

FACEBOOK-MSN

The Guardian declara” the mass exodus from the social networking giant is attributed to the coming of messaging apps like WhatsApp,WeChat and KakaoTalk, which host free instant messages through a phone’s data connection.”

Ma incadrez in categoria celor care fac sa scada actiunile Facebook dupa ce in urma cu putin timp dupa ce mi-am facut cont de Whats App, pentru a discuta cu prietenii, am constatat ca imi dedic mai mult timp discutand pe smartphone messenger decat trimitand sms-uri.

WhatsApp, aplicația de chat gratuit disponibila pe smartphone se diferentiaza prin posibilitatea de a trimite imagini, video, si mesaje audio. Software-ul este disponibil pentru Google Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, Apple iOS, Nokia Series 40 si Symbian S60, si MS Windows Phone. WhatsApp a fost fondata in 2009 de catre Brian Acton nascut in America si ucrainianul Jan Koum,(actualul CEO)  ambii fosti angajati Yahoo, in Santa Clara, California.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s