Acasă » generatia Y » New Media, de la comunitate online pentru adolescenti la business

New Media, de la comunitate online pentru adolescenti la business

In 2013 termenul Social Media si-a intrat in drepturi si in Romania, tinerii incep sa aiba la status  work at”social media junior” pentru diferite companii pompoase. Am depasit faza mediocra in care explicatia unui angajat SM freelancer este aceea ca lucreaza  la „o fabrică de… cuvinte!”

5-Key-Takeaways-from-Social-Media-Forum-2013-2-FACEBOOK-UPDATED-1024x1024

A fost anul cel mai plin din ultimii, cu cele mai mari satisfactii din punct de vedere tehnologic, am participat la How to web, Webstock, am urmat cursurile Online Marketing Academy  si am fost prezenta la  multe alte evenimente frumoase.

Social Media, considerat un trend, in anul acesta a devenit un stil de viata si un bussines. Este anul in care Universitatea din Florida a introdus primul program de master New Media, „Masters in Mass Communication” , SM degree.

In Ianuarie Twitter introduce Vine, iar Instagram ofera posibilitatea sa postezi video-uri de 15 secunde cu 13 filtre si 13 editari pentru video. In iulie Guvernul sirian incepe sa foloseasca Instagram, conform Marketing Land.

Anul acesta a insemna cresterea marketerilor care utilizeaza New Media la 93%, o realizare importanta pentru ca s-a constatat puterea online-ului. Iar Twitter-ul este reteaua de socializare cu cea mai rapida crestere, din iunie 2012 a depasit numarul utilizatorilor cu 44%.

Insa cea mai interesanta statistica este cea oferita de Youtube: site-ul de video-sharing atrage mai multi US adulti cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, decat reteaua de cablu TV.

Principala constatare este ca textul pierde teren iar video-ul se claseaza pe primul loc, anul 2013 este doar inceputul trimfal al video-blogging-ului, iar mai multe exemple de vblogger in Romania le-a postat Chinezu aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s