Acasă » diferite » Foursquare celebreaza 20 de milioane de useri

Foursquare celebreaza 20 de milioane de useri

Desi nu a avut notorietatea unor platforme precum Facebook sau Twitter, Foursquare este cel mai mare serviciu pe baza de locatie din lume. Pe 17 aprilie a acestui an reteaua sarbatoreste anuntand cifra de 20 de milioane de utilizatori si mai mult de 2 miliarde check-ins. Iata conceptul declarat de Foursquare:

„In 2010, foursquare fans declared April 16 4sqDay (4/4^2 – nerds after our own heart!). Two years and two billion check-ins later, you’re still why we get out of bed each day. Thanks to all 20 million of you for making us part of your lives. Happy 4sqDay!”

Foursquar e aparut in 2009 si este dezvoltat de Dennis Crowley si Naveen Selvadurai  in New York. Pe 14 ianurie 2011  reteaua avea deja 6 milioane de utilizatori, fiind declarata reteaua sociala cu cea mai mare crestere in 2010, procentual vorbind.

In Romania, numarul celor care utilizeaza aceasta retea sociala este de 36.000, dintre acestia 54% sunt barbati. Numarul utilizatorilor va creste direct proportional cu numarul de smartphone-uri cumparate.

Personal, consider aplicatia ca fiind utila in cazul evenimentelor, sau atunci cand doresti sa cauti o anumita persoana.  Sau celor care  doresc să le fie înregistrat comportamentul social într-o bază de date. Nefiind genul  careie ii place sa se exteriorizeze o tratez ca pe o modalitate de a-ti organiza agenda sau de conectare cu prietenii tai.

In martie a acestui an Foursquare abandoneaza Google Map, optand pentru OpenStreetMap. Iata cum acest binecunoscut social-network focalizat pe geolocalizare isi reanalizeaza oportunitatile de colaborare, evaluand pozitiv avantajele pe care i le va aduce proiectul OpenStreetMap. S-au realizat multe paralele intre Foursquare si Facebook Places fara insa ca vreuna din cele doua platforme sa fie castigatorul desemnat.

Lasă un comentariu