Acasă » internet » Instagram, calatoresti si traiesti prin obiectivul utilizatorilor

Instagram, calatoresti si traiesti prin obiectivul utilizatorilor

Mi-am pus problema care este esenta modificarii unei fotografii? In cazul meu si cred ca al multora implementarea unui filtru foto realizeaza perspectiva din care autorul fotografiei priveste, este povestea pe care doreste sa o transmita. Fotografia este tot un tip de storytelling la nivel ilustrativ.

In Romania exista cca. 65.000 de useri activi, iar cele mai fotografiate locatii sunt: probabil partasul multor revederi, Aeroportul Henry Coanda; Arena Nationala, Parcul Herastrau si cel mai exotic loc din Romania, unde se spun atatea povesti prin imagini, Plaja din Vama Veche.

Stiam ca SUA are cea mai mare implicare in online, insa mi-am pus problema care este clasamentul Instagram in functie de numarul utilizatorilor:

1. Statele Unite

2. Japonia

3. Brazilia

A fost o surpriza placut tara clasata pe locul 3, insa si tarile clasate pe locurile inferioare: 4. Spania, 5. Germania, 6 Marea Britanie, in timp ce Rusia este pe locul 7, urmata de Italia. Deci o dovada a spulberarii mitului rusesc, al persoanelor reci si antisociale:)

Si pentru ca o fotografie face cat o mie de cuvinte, insa un video cat un milion, Instagram, platforma cumparata de Facebook  iti ofera posibilitatea de a inregistra intre 3 si 15 secunde. Iar la finalul anului trecut s-a implementat si functia „Direct Message”.

In urma unei comparatii intre Vine si Instagram realizata de Inside Social, constatam o superioritatea a performantei si a calitatii care situeaza Instagram video pe primul loc pe nisa sa. Primul argument: Vine poate  inregistra doar 6 secunde, in timp Instagram are capacitatea de 15 secunde de video. Al doilea: Numarul total al utilizatorilor Vine este de 40 milioane, in timp ce Instagram are lunar peste 150 M. Iar rivalitatea impreuna cu, concluzia o poti descoperi aici.

Cautand o aplicare de editare foto pentru Android am inceput sa utilizez aplicatia Pixld Express (initiatorii acestei aplicaţii sunt cei de la Autodesk, renumiti pentru soft-ul profesional de proiectare grafică),unde mi-au placut culorile calde care se identificau cu promovarea aplicatiei. Placutul sentiment cand preiei o imagine din galeria foto si incerci sa creezi o alta perspectiva a ei, ca si un „make-up”, si zambetul in momentul in care ai descoperit cea mai frumoasa combinatie.

Calatoresc prin intermediul Instagramului peste tot in lume, fiecare utilizator are un mod unic din care ii place sa priveasca lucrurile din jur sau locurile, iar privindu-i fotografiile empatizez cu el. Contul de Instagram este un CV in imagini, din care poti constata caracteristicile posesorului sau.Prin intermediul Instagramului descoperi povestea si stilul de viata al fiecarui utilizator, iar povestea mea este aici.

unnamed

Conform studiului realizat de Zachary McCune,  student la University of Cambridge,  Modern Society & Global Transformation, Instagram are si o actiune terapeutica, eliberarea de stres si un sentiment de validare sociala din interactiunea cu ceilalti utilizatori. Unul dintre repondenti a afirmat ca exista „a highly therapeutic form of escapism where I can truly indulge my creative side.”

Lasă un comentariu